اولین نمونه ربات لوله نورد بومی در کشور توسط محققان دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر ساخته شد .
دانشگاه آزاد اسلامی بعنوان سکان دار توسعه کشور نقش به سزایی در پیشرفت جامعه علمی کشور داشته است. از این میان دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر با سابقه ای بیش از ربع قرن افتخار آفرینی در عرصه توسعه علمی کشور همواره پیشگام بوده است . این دانشگاه پیوسته در صدد بومی سازی و حمایت از پروزه های ساخت تجهیزات کاربردی در صنعت کشور بوده و یکی از طرحهای تازه به اتمام رسیده در دانشگاه طرح ربات لوله نورد یا بازرس لوله با هدف باز بینی و رفع عیوب در لوله های انتقال سیال توسط مهندس سعید صف آرا دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد مکاترونیک به راهنمایی دکتر آتا جهانگیر مشیدی و مشاوره دکتر سید علی افتخاری است .
استفاده از ربات مذکور در خطوط لوله های انتقال سیال ضمن کمک به عملیات بازرسی و یافتن موقعیت محل بروز مشکل، زمان و هزینههای مربوط به بازسازی را تا حد قابلتوجهی کاهش خواهد داد. ساختار طراحی شده دارای یک مکانیزم قابل تنظیم متناسب قطر لوله حرکت چندوجهی و قدرت صعود، راندمان نسبتاً بالا به جهت استفاده از نیروی اصطکاک بوده و دارای امکان عبور از مسیرهای شیبدار است که به منظور ثبت گزارش تصویری و پردازش آن، با نصب دوربین و استفاده از یک جعبهابزار نرم افزاری مخصوص، به پردازش داده های تصویری می پردازد.
طرح مذکور دارای مزایای دیگری نظیر صرفهجویی در هزینه و زمان انجام عملیات، هزینه ساخت نسبتاً کم، کسب تجربه و بومیسازی و جلوگیری از خروج ارز است. این طرح برای اولین بار در پنجمین کنفرانس بینالمللی رباتیک و مکاترونیک دانشگاه امیرکبیر تهران مورد استقبال و رو نمایی قرار گرفت و بعنوان یکی از طرحهای منتخب در مرحله نهایی معرفی گردید. این ربات پس از انجام تست های موفقیت آمیز موفق به دریافت تقدیر نامه از پتروشیمی اصفهان شده و با حمایت صنایع کشور در آینده نزدیک به تولید انبوه می رسد .